Proizvođači premium vina još od 1927.

Podrum Džervin , osnovan je 27 marta 1927 godine i imao je oko 700 hektara svojih vinograda a proizvodio je oko 6 miliona litara vina , kako stonog tako kvalitetnog pa i vrhunskog vina . Vina su se najviše prodavala na prostoru bivše SFRJ , zatim u Nemačkoj pod nazivom Šlozberg , pa stizala su cak i do Rusije pa i Japana.


Pored proizvodnje vina , kombinat Džervin je proizvodio , poznate sokove od borovnice i dunje , rakiju od kantariona kao i razne vrste džemova , pa se iz toga mogao i izvesti i sam naziv DZERVIN ( džem , rakija ,vino)
Nažalost devedesetih godina kombinat je urušen, a vinogradi zapušteni. Bilo je više pokušaja privatizacija ali bezuspešno .
2013 godine Džervin kupuju investitori iz Novog Sada , sa ciljem da od Džervina naprave respektabilnu kompaniju i vrate je na mesto gde je nekad i bila. Trenutno Džervin , ima u svom posedu 100 hektara višnje , 100 hektara šljive i 40 hektara vinograda.


Naši vinogradi se nalaze u Knjaževačkom rejonu , na 300 metara nadmorske visine , gde su zastupljene sledeće sorte groždja :
⦁ bele sorte: Italijanski Rizling, Rajnski Rizling, Sovinjon Blan,
⦁ crvene sorte : Frankovka, Kaberne Sovinjon, Merlot, Pino Noar i Muskat Hamburg


Trenutni kapaciteti podruma su 250000 litara vina , sa tendencijom rasta .
Podrum je opremljen najsavremenijom tehnološkom opremom za proizvodnju vina , komorom za hladjenje vina, prostorijom za primarnu proizvodnju i alkoholnu fermentaciju , najsavremenijom punionicom boca kapaciteta 1500 l/ h , laboratorijom , i magacinom gotovih proizvoda dok je u izradi sala za degustaciju kapaciteta 100 mesta i sala za odležavanje vina u hrastovim buradima takozvana barique sala.
Vina koja trenutno proizvodimo su kvalitetna i modernog dizajna .
U našoj vinariji proizvodimo sledeće vrste vina

⦁ Osnovna linija ( zapremina 1 lit , navojno zatvaranje ) :
⦁ Dubravka , Rose Romansa , Despot Crveni

⦁ Zlatna linija ( zapremina 0,75 , navojno zatvaranje) :
⦁ Zlatna Dubravka , Zlatna Romansa , Zlatni Despot

⦁ Premium linija ( zapremina 0,75, pluta ) :
⦁ Riesling , Sauvignon , Rose Pinot , Schlossberg