Oops...
If you want to use the PHP function "add_revslider" in your code please make sure to activate "Include RevSlider libraries globally" and/or add the current page to the "Pages to include RevSlider libraries" option in the "Global Settings" of Slider Revolution.

Homepage test

A logo
Posvećeni u potrazi za izuzetnim vinima.
A vertical closeup shot of grape berries in a basket on black background

TRADICIJA & ISKUSTVOBerba i obrada na tradicionalan način

Kada je određena optimalna zrelost grožđa i obavljene sve tehničke pripreme, počinjemo sa berbom grožđa namenjenog preradi, odnosno pravljenju vina. Da bismo došli do kvalitetnog grozda, a kasnije i vina prilikom berbe vodimo računa o vremenskim uslovima i drugim faktorima koji mogu uticati na krajnji kvalitet finalnog proizvoda, vina.

PREDSTOJEĆIDogađaj

Davne 2004. godine počeo je Međunarodni festival vina InterFest. Sigurni u svoju ideju, ali i u neizvesnost manifestacija koje se bave tako diskutabilnim, ali i nežnim i promenama sklonim kategorijama kakvi su ukusi, nismo mogli ni da pretpostavimo da će publika tako željno prihvatiti i godinama negovati vino kao turistički proizvod i izvor uživanja i strasti.
Ove godine dočekujemo zajedno 18.InterFest, na poznatom starom mestu, uz provereno dobru atmosferu i podrazumeva se, uz vino!
Ovogodišnje učesnike InterFest-a, kao i muzički program uskoro objavljujemo!

OTKRIJTENaša Vina

Proizvodimo 3 različite serije vina: Klasik, Zlatna, Premium.

DŽERVINVinogradi

U svom sastavu DŽERVIN Knjaževac ima primarnu proizvodnju koju čine vinogradi u ukupnoj površini od 40 hektara.  Vinograd Štipina nalazi se u ataru sela Štipina na nekih 6 km od grada i fabrike. Nadmorska visina je 330 metara sa umereno kontinentalnom klimom,

Vinograd  “Boševo” nalazi se na izlazu iz Knjaževca prema Zaječaru, na samom magistralnom putu. Plantaža je na nadmorskoj visini od 250-330 metara.

NegujemoSorte grožđa

Bele

Ranjski i Italijanski Rizling, Sauvignon blanc.

Crvene

Frankovka, Cabarnet Sauvignon, Merlot, Pinot noir i Muskat Hamburg.

VinarČovek iza vina

Podrum Džervin , osnovan je 27 marta 1927 godine i imao je oko 700 hektara svojih vinograda a proizvodio je oko 6 miliona litara vina , kako stonog tako kvalitetnog pa i vrhunskog vina .

Vina su se najviše prodavala na prostoru bivše SFRJ , zatim u Nemačkoj pod nazivom Šlozberg , pa stizala su cak i do Rusije pa i Japana.

Ljubav i poštovanje
za prirodu iz generacije u generaciju.

Ukus i doživljajPosetite nas

Nalazimo se u Istočnoj Srbiji, na obroncima Stare Planine, u slivu reke Timok u opštini Knjaževac. Mesto koje je još od II veka poznato kao vinogorje.

Otvoreno od 07:00 do 15:00h

Ukus i doživljajPosetite nas

Nalazimo se u Istočnoj Srbiji, na obroncima Stare Planine, u slivu reke Timok u opštini Knjaževac. Mesto koje je još od II veka poznato kao vinogorje.

Otvoreno od 07:00 do 15:00h

Otkrijte našu tradiciju i degustirajte naša vina premium kvaliteta.

Istražite poslednjeVesti